5.5.2010

Ompelupäivä Arabiassa!

Tule mukaan ompelemaan kestovaippoja! Kestovaippayhdistys ry järjestää vapaamuotoisen ompelupäivän sunnuntaina 16.5. klo 10-14. Paikkana toimii Kääntöpaikka Arabianrannassa (Intiankatu 1). Paikalle on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä ja omalla autolla. Olet tervetullut mukaan koko päiväksi tai vaikka vain piipahtamaan!

Paikalla saat opastusta erilaisten vaippojen ompeluun sekä villaisten vaippahousujen neulomiseen. Tapahtumassa voit tutustua erilaisiin itsetehtyihin kestovaippoihin, piirtää vaippakaavoja, nepittää vaippoja ja tietenkin ommella ja neuloa. Kääntöpaikasta löytyy pari ompelukonetta ja saumuria mutta jos sinulla on oma kone, ota se mukaasi niin saat ajan käytettyä tehokkaasti.

Kestovaippayhdistys tarjoaa kahvia/teetä ja mehua. Mukaan voit ottaa omat eväät, käytössä on keittiö jossa voit lämmittää ruokaa. Lapset ovat tervetulleita mukaan! Tapahtuma on maksuton.

Koska kyseessä ei ole varsinainen ompelukurssi, toivomme että osallistujilla on peruskäsityötaidot hallussa. Alkeillakin pärjää, kestovaippojen ompeluun ei vaadita kummoisia taitoja. Opastamme tarpeen mukaan. Mikäli epäilet taitojesi riittävyyttä, olet kuitenkin tervetullut kurkkaamaan ja huomaamaan, miten helposti vaipat syntyvät!

Tervetuloa mukaan viettämään keväistä sunnuntaita tee-se-itse -vaippailun merkeissä!

Lisätietoja tarvittaessa tsi-paakaupunkiseutu (at) kestovaippayhdistys.fi


Osallistujan muistilista

Mukaasi tarvitset omat materiaalit sen mukaan mitä haluat tehdä. Vaippoja voit ommella sekä uusista että kierrätysmateriaalista. Hyvää materiaalia ovat esim. vanhat frotee- ja pellavapyyhkeet, puuvillaflanelli, fleece (esim. vanhat peitot, ulkoiluvaatteet), vanhat villavaatteet jne. Sekä uusien, että kierrätysmateriaalien tulisi olla 90 asteen konepesun kestäviä ja kaikki materiaalit kannattaa pestä etukäteen!

Kankaiden lisäksi tarvitset mukaasi sopivan väristä polyester-ompelulankaa (jos on, meiltä löytyy perusvärejä), kuminauhaa (5-10 mm levyistä, 90 asteen pesun kestävää) sekä tarranauhaa (5 cm leveää, 90 asteen pesun kestävää). Vaihtoehtoisesti voit käyttää vaipan kiinnitykseen muovineppareita. Voit tuoda mukaan omat nepit tai ostaa niitä paikanpäältä, myös jonkin verran kuminauhaa ja tarranauhaa on mahdollista ostaa suoraan tapahtumassa.

Mikäli haluat ommella ns. taskuvaippoja, varaa mukaasi PUL-kangasta ja sisäpuolen kuivaliinakangasta (esim. fleece, coolmax, kuivaliinaneulos, tencel). Näitä materiaaleja voit ostaa esim. kestovaippatuotteita myyvistä nettikaupoista. Lisäksi tarvitset omat kangassakset ja nuppineuloja. Mikäli haluat ostaa yhdistykseltä materiaalia, varaa mukaasi kolikoita materiaalimaksua varten.

Villahousujen neulomista varten tarvitset sopivaa käsittelemätöntä villalankaa. Lanka ei saa olla konepesun kestävää eli superwash-käsiteltyä. Sopivia lankoja ovat hahtuvalangan lisäksi esim. Novita Huopanen, Sandnes Tove tai Fritidsgarn. Lisäksi tarvitset langan vahvuuteen ja käsialaasi sopivat pyörö- tai sukkapuikot. Yhdistykseltä löytyy jonkin verran hahtuvaa sekä huovutusneuloja, jos haluat koristella villahousuja neulahuovuttamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti